Strandmarksskolen i Hvidovre har et lille børnebibliotek nede i kælderen. Jeg går i tredje klasse og har slugt mange bøger om aftenen under dynen med min Nefalygte. 

Tudemarie er kommet på husholdningsskole kun tretten år gammel. Hun ser sig godt omkring, før hun sutter alle kirsebærrene helt fri for saft. De skal ligge i det stiftpiskede flødeskum på en lagkage uden at noget løber ud. 

Pelle Haleløs er fra Sverige og har kun en lille stump hale tilbage. Men han er altid på pletten, når nogen skal hjælpes. Han kæmper dagligt med kattene Mons, Bill og Bull, som mobber ham konstant. Heldigvis har han kæresten Maja Flødesnude nede i et hulrum i kælderen. 

Jeg går ned forbi biblioteket næsten hver dag, og jeg spørger gerne bibliotekaren, hvis der er noget jeg ikke kan finde. 

Men en dag er det mig, der bliver spurgt: ”Ku’ du tænke dig at sætte bøger på plads et par dage om ugen?”

Det vil jeg gerne, og glædestrålende cykler jeg hjem for at fortælle, at jeg har fået arbejde.

”Det er flot siger min mor, men du skal huske at lave dine lektier!”

Det er mit første job, og jeg får fire kroner i timen.