I 1989 startede en gruppe sønderjyske amatørmusikere et lille orkester med blæsere og rytmegruppe i Tønder. Jeg fik rollen som dirigent.

Senere flyttede vi prøverne til Aabenraa, og en næsten enig bestyrelse besluttede, at orkesteret skulle hedde Jomfru Fanny Bigband. Vi var blevet et bigband med de traditionelle 20 musikere og en sangerinde.

Ifølge beretninger var Jomfru Fanny, født i 1805 og opvokset i Aabenraa, en uægte kongedatter, der fik berømmelse i Sønderjylland, fordi hun forudsagde udfaldet af krigene i 1800-tallet. At vi skulle komme til at køre i vogne uden heste og to lys foran, havde hun også spået. 

Jeg dirigerede bigbandet i fjorten år. Vi fik status af Amtsensemble, og i 2003 besluttede jeg, at nu måtte andre tage over. 

Afslutningen blev et brag af en tur til Holland. Det var forår og vejret var dejligt. Vi boede på en flodpram, sejlede rundt i kanalerne og  gav koncerter undervejs. 

Den sidste aften spiste vi på restaurant, og jeg fik både taler og gaver. 

Da jeg kom hjem, lå der brev fra et hollandsk harmoniorkester, der bestilte en komposition til deres nye tronfølger, Catharina-Amalia. 

Og sådan kan det ene kan føre det andet med sig.