Februar 2021

Jeg skriver på små historier fra min barndom, ungdom og voksenalder. På min blog kan interesserede følge med i “My February non-fictions“, inspireret af Skriveværkstedets ide, om at skrive en lille afsluttet historie hver dag. Det er en øvelse, der gør mig dagligt skrivende og den sætter gang i en ubegribelig masse af fortællinger fra en svunden tid.

2020

Jeg fik spillet 1 koncert i Januar med min kvartet “Gentle Rain”. Jens Kaa på guitar, Henrik Carstens på bas og Finn Gregersen på trommer. Sidst i februar sad jeg ind med et rockband til en 70-års fødselsdag, og vi nåede en enkel prøve i et nyt band: SAG68, som består af mine gamle klassekammerater fra Skt Annæ Gymnasium.

Jeg priser mig lykkelig for et enkelt gensyn med musikerne i Jomfru Fanny Bigband ved en koncert i Haderslev, hvor jeg sad ind på tenorsaxen. Det var i oktober. Jeg er på en sær måde heldig – som hende der gik på pension et par år inden denne for vore musikere så skæbnesvangre tid.

2019

Søndag d. 6. oktober kl 15.00: Bye -Bye koncert i Musik & Teaterhuset, Sønderjyllandshallen, Aabenraa.

Frivilligt eksil i 32 år er ved at slutte

Afskedskoncert / 70 års fødselsdagskoncert med Hanne Rømer and friends!

Den 6. oktober kl 15.00 er der koncert i Sønderjyllandshallen med Jomfru Fanny Bigband, koret Round about Vocals, Hanne Rømer / Marietta Wandall Duo, Sax’n Bone Duo, Gentle Rain Trio og ikke mindst Hos Anna, der efter 40 år vil spille sammen igen. Det er Pierre Dørge og Irene Becker – det er Lotte Rømer og Bent Clausen – og undertegnede, Hanne Rømer.

Efter 32 år i frivilligt eksil vælger jeg at fejre disse 32 år med et brag af en koncert. Jeg er på vej tilbage til Københavnstrup og Djævleøen hvor min familie bor. Jeg vil bruge min fremtid på at skrive om, men også spille sammen med mine kollegaer fra “der var engang”.

Programmet for koncerten er i støbeskeen, og kommer til at indeholde både nyt og gammelt, stort og småt og ikke mindst et alsidigt program, der swinger mellem Pop, Rock, Blues, Jazz og Latinamerikansk musik.

Tyve musikere fra Jomfru Fanny Bigband vil sidde parat og backe op om solister fra nær og fjern. Round about Vocals vil lade deres stemmer smelte sammen, og som det blev sagt forleden ved en koncert på i Nordby Kirke på Fanø. ” De ved ikke engang hvor godt de synger!”

Billetter kan nu bestilles via billetnet på Sønderjyllandshallens hjemmeside:

http://www.sjhallen.dk/index.asp?afdeling=omtale&id=1432&Buf=

Koncerter i foråret 2019:

20. marts. kl 20.30: Orpheus Theater, Marienstrasse 1, 24937 Flensburg. Gæstesolist i Jamsession med Matthias Schmidt, guitar

7. april: Round about Vocals i Ølgod Kirke kl 16.00

27. april: med Jomfru Fanny Bigband. Christkirken i Tønder kl. 15.00 Solist Vincent Nilsson

28. april: med Jomfru Fanny Bigband: Jubilæumskoncert i Sønderjyllandshallen i Aabenraa kl. 19.30. Solister bl.a. Camilla Dayanni og Vincent Nilsson (tb)

29. april: med Jomfru Fanny Bigband med Vincent Nilsson og Vokalisterne i koncertsalen på Sønderborg Musikskole kl. 20.00

Søndag d. 12. maj: Round about Vocals i Fanø kirke kl. 16.00

artikel fra Søndag om forelskelsens kraft:

https://www.femina.dk/soendag/kvindeliv/kaerlighed-og-parforhold/hanne-fandt-kaerligheden-paa-ny-det-kom-bag-paa-mig-det

og fra Kristeligt Dagblad

https://www.kristeligt-dagblad.dk/historier/forelsket

Erotiske anslag – sommeren 2018

Det er aldrig for sent at møde kærligheden

Et sådant møde inspirerede den nu 69 årige Hanne Rømer, bedst kendt som komponist, saxofonist, jazzmusiker, bigband- og kordirigent, til digtsamlingen:

Erotiske anslag – sommeren 2018

Kærlighed og erotik er heldigvis ikke forbeholdt de unge og smukke.

Digtsamlingen ’Erotiske anslag’ udkom i november 2018 på forlaget Amanda Music, og rummer mange sanselige, frække digte og skønne tegninger, som viser, hvordan det er at blive forført og forelsket i en sen alder.

Digtene ta’r udgangspunkt i et 50 års studenterjubilæum, hvor en klassekammerat fra dengang pludselig viser sig fra en helt ny og attraktiv side.
Digtsamlingen indeholder 18 digte og mere end 20 tegninger af den svenske billedkunstner Mia Samuelsson, der illustrerer digtenes højdepunkter.

Kontaktinformation: Hanne Rømer, 22179915

Pris 175kr. Kan bestilles hos boghandleren, eller fra forlaget

info@hanne.ideogco.dk,  22179915

ISBN 978-87-903-15-04-7

Hanne Rømer (saxofon) & Marietta Wandall (piano)

Hanne Rømer (saxofon) & Marietta Wandall (piano) – spiller koncerter i rum med velstemt flygel og god akustik. Kontakt Hanne Rømer på mail eller telefon (info@amanda-music.dk)

Marietta går forsigtigt, da vi mødes sidst i 70’erne. Men der er ikke noget forsigtigt over den måde hvorpå fingrene danser hen over tangenterne. Store åbne øjne, nysgerrig og kreativ, en udstråling af seriøsitet blandet med en enorm begejstring for skabelsesøjeblikket.

Vi begynder at spille sammen i en duo med forbilleder fra den nye jazzverden. Det er Keith Jarret og Jan Gabarek, der er de store helte. Senere føjer vi mange andre til og en stor drøm går i opfyldelse, da vi i 1990 indspiller den første cd i Jan Erik Kongshaug’s Rainbow Studio i Oslo. Og tre mere er det blevet til siden – plus et nodehæfte..

Vi spiller ofte helt frit uden andet oplæg, end det nuet kan levere. Et nu, der bliver skabt af vore instrumentale færdigheder og det vi kan udtrykke i den gensidige atmosfære af drilsk legesyge. Den er opnået gennem mange års samarbejde: Det rum vi spiller i, den temperatur det har, det publikum der måtte være eller den teknikker, der sidder ved knapperne. Det betyder også noget, hvad vi hver for sig oplevede i går og hvad vi går og drømmer om for i morgen.

Et NU båret af et livligt motiv, der moduleres, forfølges og efterabes. Rytmiske figurer og dybe klange, pludselige skift til lyriske strofer og et blik fra den ene til den anden hvor øjenkontakten indeholder et spørgsmål.

– skal jeg svare? Ja, vi svarer hinanden, og tilstedeværelsen af en uforklarlig magi bundfælder sig. Vi er på en fælles udflugt: på opdagelse i vores eget musikalske univers!

I 2018 har vi gennem fyrre år praktiseret dette møde, udviklet vores musik og været på en rejse mod nye musikalske vider. Vi glæder os til at spille for jer i aften.
Udgivelser:

DUO kompositions (32 kompositioner i hæfte med spiralryg) Amanda Music
Walking with the slow Turtle (2005) Amanda Music, Between Pain and Joy (2002) Amanda Music, Ametyst (1994) Amanda Music, Akijava (1990) Music Mecca

RAV Round about Vocals blev dannet i 1995. De sidste 12 år med Hanne Rømer som dirigent.

I starten hed vokalensemblet: Ribe Amts Rytmiske Kor – RARK og blev, som navnet siger, til på initiativ fra Ribe Amt, som gerne ville oprette et kor, der i forskellige sammenhænge kunne repræsentere amtet. Derfor var der også krav om, at sangerne var øvede og i stand til at arbejde på et højt musikalsk niveau. RARK skiftede efter nogle år navn til det mere mundrette RAV – Ribe Amts Vokalister. Efter amternes nedlæggelse tog Esbjerg Kommune over.

Siden 2007 har Hanne Rømer været korets leder efter en lang og frugtbar periode med Catarina Brosæus som dirigent. Hanne er kendt som komponist, saxofonist, bigband- og korleder. RAV blev nu til Round About Vocals.

Vores musik spænder vidt. Vi har været omkring både amerikansk og nordisk jazz, rock, latin, pop, gospel, kirkemusik og musik fra Sydamerika, Sydafrika og Haiti.

Vi har i tidens løb sunget mange forskellige steder: På jazzfestivaler, meget gerne i kirker, i kunsthuse, til generalforsamlinger, prisoverrækkelser, friluftsarrangementer, og i musikhuse som f.eks. Tobakken og Musikhuset i Esbjerg. I foråret 14 deltog vi i den Internationale korkonkurrence ”Venezia in Musica” og sang i den forbindelse en mindeværdig  eftermiddag i St. Moise kirken i Venedig. Sidst kunne man høre os på Mariefestivalen i Ansager hvor vi mødte et stort og begejstret publikum.

Vi er ca. 20 sangere i alderen 30 til ca. 60 år, fordelt på 6 stemmer. Vi har det til fælles, at vi alle er fascinerede af den rytmiske musik, dens drive og de udfordringer den giver i form af spændende rytmer og klange.

Sax’n Bone Duo

Hanne Rømer (saxofon) og Marion Weiss Svanberg (trombone)

Denne duo præsenterer et underholdende og musikalsk program. Repertoiret spænder vidt, fra gamle folkemelodier over pop og jazz til klassisk musik for kun to blæseinstrumenter. Derfor kommer vi til at møde både Carl Nielsen, Leo Mathisen, Niels Henning Ørsted Petersen, Kim Larsen, Kaj Norman Andersen, Pierre Dørge, Benny Andersen og mange flere.

De to musikere spiller sammen i Jomfru Fanny Bigband, som Hanne Rømer i 1989 var med til at starte. Marion Weiss Svanberg er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium med trombonen som hovedinstrument og en forkærlighed for den klassiske musik. Hanne Rømer er mere til jazz og uddannet som komponist, arrangør og orkesterleder fra Dick Grove School of Music i Los Angeles. Sammenspillet bærer præg af to modsætninger, der mødes og får sød, sjov og bevægende musik til at opstå.